dinsdag 7 januari 2014

The sad life of a werkeloze

Niet werken gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik merk echt dat ik mezelf soms een beetje kwijt raak. Eerder stond ik elke dag om 6.45 op om te gaan werken, was ik pas 19.30 thuis en had ik ’s avonds ook genoeg plannen. Geen probleem, ik kon mijn enthousiasme en passie kwijt in mijn drukke planning.  
Nu als werkeloze begint mijn dag zo rond 10.00 uur wanneer mijn wekker afgaat. Ik draai me nogmaals om, want ja, waarvoor moet ik opstaan? Vaak begint mijn werkelijke dag niet eerder dan 12.00 uur. Dan voel me op dat moment schuldig dat ik mijn hele ochtend hebt verprutst met niks doen (nou ja, lekker ontbijt gemaakt en Pinterest afgestruind). Vervolgens ga ik op zoek naar werk: er is geen werk. Elke dag maakt deze constatering me opnieuw bedroefd.

Naast nagels lakken, uit het raam staren, marktplaats afstruinen, films kijken en teveel wijn drinken, geef ik toe dat ik soms best nuttige dagen heb. Maar ondanks ik mezelf zo goed mogelijk probeer te vermaken, merk ik dat ik de laatste tijd best wel somber wordt. Ook begin ik me te beseffen dat ik best veel veranderingen heb doorgemaakt de afgelopen tijd. Het is heus niet zo dat ik de hele dag huilend op de bank zit, maar energie en motivatie zijn ver te zoeken. Uitgebreid koken wordt me ineens teveel moeite en zelfs boodschappen heb ik als enthousiaste Albert-Heijner al dagen niet gedaan. Ook staan er nog genoeg dozen van de verhuizing op de gang die heel graag uitgepakt willen worden.

Hè, wat een klaagzang! Ja sorry, ik wilde perse mijn blogje updaten, maar meestal doe ik dit als ik een goede bui heb. Helaas is die al dagen nergens te bekennen. Daarnaast zal het voor menig mens in mijn omgeving misschien wel een opluchting zijn om dit te lezen: ik geef toe dat ik niet zo stoer ben als ik me voordoe. Dit wil niet zeggen dat het niet ‘prima’ met me gaat. Het gaat meestal heel prima, soms minder prima; over het algemeen prima (ken je dat, wanneer je een woord te vaak zegt, klinkt het ineens heel raar - dat heb ik nu met ‘prima’).

Ik weet dat er velen met mij zijn die in een dergelijke werkeloze situatie zitten en soms ook last hebben van het werkeloos-zijn-is-saai-syndroom, daarom een aantal tips om je leven een beetje op te twerken.

 • Zet koffie en terwijl je het drinkt denk je ‘heel chill, koffie’
 • Koop apart eten en vertel vervolgens mensen dat je dit hebt gekocht (ik heb gevulde wijnbladeren in blik gekocht)
 • Ga online sale shoppen met je creditcard, hoef je toch pas volgende maand te betalen (als de rekening komt, mag je mij hier niet de schuld van geven)
 • Maak vast je verlanglijstje voor je verjaardag (mijne is over 2 maand, kan best. Is het over 8 maand, kan ook).
 • Leg een filmcollectie aan en deel vervolgens aanraders met mij
 • Lak je nagels
 • Zet nogmaals koffie
 • Ga bieden op advertenties op marktplaats en zodra de verkoper contact met je opneemt niet reageren
 • Bedenk hoe je visitekaartje eruit gaat zien en hoe je de term ‘werkeloze’ een creatieve twist kunt geven
 • Je bed uitgebreid opmaken en vervolgens vinden dat het zo in een interieur magazine kan
 • Pinterest afspeuren voor home-inspiration
 • Idiote filmpjes delen op Facebook


Hopelijk, nadat ik mijn eigen tips heb afgewerkt, is mijn happy-writer’s block opgeheven en zal ik geen self-pity posts meer plaatsen. Geniet van je koffie.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten