zondag 17 februari 2013

THAILAND // Life's a beach

Hi guys,

Weer een updeetje! Onderhand zijn we (eindelijk) in het zuiden van Thailand op het eiland Koh Phanang. En dat was een helse trip zeg. Op zich begon het goed; eerst met de bus van Pai naar Chiang Mai zo'n 3 uurtjes, toen hebben we met mazzel direct een nieuwe bus naar Bangkok kunnen pakken. Een echte VIP-bus, jawel, met massagestoel, eigen tv-scherm en zelfs een game console. Reis duurde zo'n 9 uur. Kwamen rond 7 uur 's ochtends aan op Bangkok en toen moesten we ons 12 uur vermaken voordat we de nachttrein konden nemen. Wat doet een vrouw als ze zich moet vermaken: shoppen! Uiteraard. Ik heb nog wat nieuwe items voor mezelf geshopt (ik spendeer geld aan kleding, Dionne aan koffie en sigaretten).
En toen, de nachttrein: HELL. Holy cow, dat was wat anders dan de VIP-bus. Tweede klas, zittend, voor 14 uur (vertraging, de NS is er niks bij). Ik heb een new found respect voor de Nederlandse treinen. De hele nacht schreeuwende Thaise mannen met vreemd eten door de trein, stoelen die loszaten, ramen open, treinen die herrie maken (klinkt alsof mensen met winkelwagentjes massaal op elkaar inrijden). Zelfs met onze valiumtabletten was het kortgezegd onprettig.

Maar het was allemaal voor een goed doel, namelijk STRAND! Vandaag onze eerste dag op het strand doorgebracht, met een brakke hoofden. We zijn gisteren namelijk naar de Half Moon Party geweest. Dat was een soort van 'The Hangover'. Ik heb de hele nacht mensen met neon verf lopen bekliederen en Dionne lopen zoeken. Laten we niet in details treden, maar het was een heftig feestje.

Nu gaan we nog even lekker op zoek naar wat eten en morgen nog rondtouren op de scooter (fun fact: in de lonely planet staat dat je op Koh Phanang beter geen scooter kunt huren, gevaarlijk etc. We hadden ons dan ook voorgenomen om dit niet te doen. We waren nog geen 5 minuten op het eiland of we waren van gedachten veranderd en hadden een scooter gefixt). 

Maar onze internettijd zit erop, de computers zijn te crap om foto's te uploaden, sorry! Will come soon.

Vriendelijke groetjes uit Thailaaaand

x Dionne en Sacha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten