vrijdag 27 september 2013

Waarom vrouwen op hakken lopen

Een vrouw is altijd gevoelig voor high heels on sale. En uiteraard wil menig meisje haar nieuwe aankopen zo snel mogelijk showen. Dus ik gisteravond, impulsief dat ik was, een paar hakken in de uiverkoop gescoord en uiteraard vanmorgen direct aangetrokken om eens een dagje op kantoor rond te paraderen op mijn nieuwe schoeisel. Heel enthousiast mijn sexy pants, zoals mijn vriend het noemt, erbij aangetrokken (zie: super strakke lage skinny jeans van Guess met van die nopjes op je kontzakken die pijn doen bij het zitten).

Voordat ik verder ga, wil ik graag wat vermelden. Ten eerste, ik ben geen hakkenmeisje. Hoe graag ik het ook wil, ik ben er gewoon te lui en vooral te lomp voor. Vanzelfsprekend heb ik zo’n 8 paar in de kast staan maar 90 procent van de keren zie je mij rondstruinen op All-Stars. Ik beken dat ik zo’n type ben die over andere meisjes op hakken oordeelt: kan je er niet op lopen, doe het dan niet. Maar voel andere mensen denken als ze mij zien rondlopen op mijn palen: ‘wel de moeite doen om hakken aan te trekken, maar niet de moeite doen om je voeten op te tillen’. Want inderdaad, ik struikel gemakkelijk drie keer per uur over mijn hakken.
Verder wil ik de term hakken in deze context even verduidelijken. Ik draag geen ordinaire 14 cm hoge dunne Kim Kardashian naaldhakken (ja, ik vind haar stom). Veelal zijn het blokhakken met een hoogte van maximaal 12 cm *proud*. Maar toch; hakken.


Anyway, ik stapte vanmorgen de deur uit en dacht direct: ‘dit wordt outfit-wise een zware dag’. Maar ik bedacht me ook dat deze look voor mannen een stuk aantrekkelijker is dan mijn reguliere kloffie. Niet dat ik hier veel rekening mee houd, aangezien ik al 7 jaar in een relatie zit. Zouden single vrouwen elke dag nadenken of ze er aantrekkelijk uitzien voor mannen? En pijnigen ze zichzelf elke dag met ongemakkelijke, maar sexy, looks? Ik bedoel, mocht ik plots vrijgezel worden, moet ik dan mijn kledingstijl aanpassen? Je zult wel denken ‘first world problems’, maar ik als beduidende controlfreak wil graag voorbereid zijn op alles. Ik merk namelijk grote verschillen in reacties op mijn verschillende looks tijdens bijvoorbeeld het uitgaan. Veelal doe ik lekker fashion, hip outfitje afgetopt met bikers of sneakers. Een enkele keer ga ik voor een strakke little black dress en enkellaarsjes met hakken. Ja hoor, de heren gaan toch echt voor de easy-look (geloof me, fashionoutfitjes kosten echt veel meer moeite). Aangekomen voor een volgend punt, nee meer een statement: vrouwen kleden zich niet voor mannen. Hier waren de meeste vrouwen al achter, maar misschien verduidelijkt dit de kwestie voor de heren. 

Uitgezonderd vandaag, het is namelijk vrijdag en dat betekent date-night met the boyfriend. Speciaal voor hem loop ik dus in mijn oncomfortabele te lage broek op schoenen die na een half uur al zeer deden aan mijn voeten. Als hij niet binnen 5 minuten mijn nieuwe schoenen opmerkt, trek ik mijn trainingsbroek. Dat dat even duidelijk is.


Lopen op deze lelijke schoenen is onmogelijk, daarom zit ze op de grond.

Bedankt Tumblr voor je fijne afbeeldingenGeen opmerkingen:

Een reactie posten